søndag 19. april 2015

Korleis du ser#Middelhavet

Eg ser nyhendebileta frå Middelhavet. Eg kjenner eg vert rysta - at hjartet vert tungt og hovudet tomt. Kva er det vi menneske gjer med kvarandre? Det er vanskeleg å komme med enkle løysingar på det som skjer, men eg veit ein ting: All medmenneskeleg åtferd startar med auga - at vi ser dei vi har rundt oss som menneske. At vi tilreknar dei same verdi som oss sjølve, som om vi såg dei i ein spegel. 

Korleis er det vi (Europa skoren over den same kammen) ser på dei som kjem i dårlege båtar på leit etter eit betre liv. Ser vi menneske - som oss sjølve - som har håp og draumar om framtida? Som har ein familie som elskar dei? Som har den same frykta for å bli gløymt, miste håpet, måtte gje frå seg sin fridom og sitt eigeverd?

Eller ser vi berre ein litt brysam statistikk?


2 kommentarer:

 1. Godt skrive.
  Det er så forferdeleg det me ser og høyre om.
  Og det har pågått så lenge at det er utruleg at det ikkje er sett i gong meir tiltak for å hjelpe.

  SvarSlett
 2. Det er sådan en forfærdelig situation. Og når man dertil læser, at EU dyrker rovfiskeri i området, hvilket tvinger mange fiskere fra den anden bred af Middelhavet ud i andre beskæftigelser, måske også af ulovlig art eller ´bare´på flugt over Middelhavet, så er det så ufatteligt, at vi ikke tager ansvar. Og det er det uanset. Vi må føle med vores hjerter og tage ansvar med vores hjerter.
  Tænker på Leonard Cohen teksten fra ´In my secret life´: Looked through the paper / makes you wanna cry / nobody cares if the people / live or die / and the dealer wants you thinking / that it´s either black or white / thank G-d it´s not that simple / in my secret life.
  Klem, Laila

  SvarSlett